Spring naar de inhoud

Geert De Vuyst

Hallo ik ben Geert.

Ik heb een passie voor geur en aromatische planten.

Als kleine jongen stapte ik mee met mijn grootvader, langs de weilanden en de akkers die hij zelfs tijdens de meest tragische gebeurtenissen van onze geschiedenis bewerkte. Zijn grappenmakerij en de beelden van het glooiend groene landschap zijn in mijn herinnering gebrand.

Jarenlang zette mijn vader verse groenten, bessen en kruiden op de tafel. De tomaatserre, de dominante Citroenmelisse, de jonge fruitbomen en het tuinhuis zo groot als een luxestudio vormden mijn kinderjaren.

Dus planten en groenten, zeker. Maar vanwaar die passie voor geur ?

Geert De Vuyst

Geert De Vuyst heeft een passie voor geur en aromatische planten. Hij biedt wellbeing workshops rond geurbeleving aan bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen en geeft opleidingen over geurbeleving, essentiële oliën en toepassingen van de aromatherapie. In zijn werk combineert hij wetenschappelijk onderzoek en traditioneel gebruik tot zinvolle toepassingen, met bijzondere aandacht voor stress, psycho-emotionele klachten en pijncondities. Geert is hoofdredacteur van het tijdschrift aroma, publiceert in vaktijdschriften en blogt op de Aroma Blog.

Dit audiofragment maakt deel uit van aroma, editie juni-sept. 2023

aroma Tijdschrift 2023-02
Basisopleiding Aromatherapie & Aromatische Plantenextracten - Geert De Vuyst

De Basisopleiding Aromatherapie & Aromatische Plantenextracten met certificatie Niveau 1 biedt je een praktijkgerichte studie van essentiële oliën en andere plantenextracten en hun toepassingen in de aromatherapie.

De opleiding Essentiële oliën bij spier-, pees- en gewrichtspijnen met certificatie Niveau 2 biedt een praktijkgerichte studie van het gebruik van essentiële oliën, CO2-extracten en hun werkzame biochemische bestanddelen bij de behandeling van musculoskeletale aandoeningen (MSA) via cutane toepassingen: lokale behandeling en massage.